Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
stopplaats Helenaveen - afbeelding 1 stopplaats Helenaveen

stationsgebouw (1920)
vrijwel gelijk aan nog bestaande belfeld.

bron: CD-ROM Helenaveen 150 jaar

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
15 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 7,7 gegeven.

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

theo sieben9 okt 2015
Reageer op deze vraag/ opmerking
LS, zijn er namen bekend van mensen op deze foto ? Ik ben erg benieuwd naar Uw reacties. Vr.Gr. Thei
theo sieben31 dec 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
De persoon zittend links moet mijn opa, Sjaak Sieben, zijn. Hij was van ca.'38 tot '44 stationschef in Helenaveen. Mijn ouders waren er vanuit Venlo gevacueerd toen de duitsers het gebouw (vlgs mijn moeder vanaf een batterij die in de Loods van "de maatschapij" stond, in brand werd geschoten. Ze waren door die duitsers wel gewaarschuwd. Ze hebben later in Horst de bevrijding afgewacht. Op de andere foto staat mijn tante Jo, dochter van Opa. Die had mijn neef Leo al herkend. Overigens: Ik kan in NS personeelsbestanden geen geschiedenis van Opa vinden. Hij was ook werkzaam in Heerlen -mijn vader geboren- in Venlo en na de oorlog in Loenen, Veluwe.
Han Lefering10 feb 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Zittend links de stationschef en daarnaast zijn assistent. De man links heeft een hoorn in zijn hand, dit kan een rangeerhoorn zijn, maar het kan ook een hoorn zijn om baanwerkers te waarschuwen het spoor te verlaten. De hoorn die de tweede man van rechts draagt is een rangeerhoorn. De twee mannen met stropdas zijn stationsambtenaren. Aan de muur ondermeer de draden van de telegraafaansluiting. Aan de muur twee perronslagwerken. Een voor iedere richting, de telegrafische afkorting van de naastgelegen stations staa tn op de slagwerken vermeld.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1920