Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Heerhugowaard- Broek op Langendijk - afbeelding 25 station Heerhugowaard- Broek op Langendijk

stationsgebouw I (1964)
type: SS 5e klasse
Hoog middendeel met puntgevel, met aan weerszijden een korte evenhoge vleugel die aan de straatzijde iets, en aan de perronzijde sterk terug springt. Langs de bovenzijde van de puntgevels is bij sommige stations een bakstene sierrand aangebracht. De gootlijsten en windveren hebben een geschulpte rand. Als dakbedekking wordt in de regel zink gebruikt, maar ook pannen komen voor. De verdieping heeft onder andere twee gekoppelde rondboogvensters. De vensters en deuren hebben een kleine, maar vermeldenswaardige versiering: de plaatsen waar een horizontale en een verticale glasroede elkaar kruisen zijn versierd met een soort rozet. Tegen de zijden en in de hoeken zijn halve, resp. kwartronde rozetten aangebracht.


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 8,6 gegeven.
Bron: ANP fotoarchief
Meer afbeeldingen van ANP fotoarchief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Han Lefering14 okt 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Foto laat een test zien tussen een treinstel mat 64 en een mat 54 op het baanvak Amr-Hwd. Gemeten werd het verschil in optreksnelheid. Het baanvak was reeds voorzien van dubbelenkelspoor beveiliging, daardoor konden de stellen naast elkaar rijden. Het vertrekpunt was de rangeergrens van station Amr. Het vertreksein werd gegeven door de perronopzichter. Hier bestaat een foto van.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1960

1964

1967
1968