Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Heerhugowaard- Broek op Langendijk - afbeelding 13 station Heerhugowaard- Broek op Langendijk

stationsgebouw II (1967)
type: standaard Douma
standaardstationsgebouw. Baksteenschijf aan straatzijde door lokale kunstenaar.


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 6,5 gegeven.
Bron: Het Utrechts Archief
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Fotonummer 150402
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Ed Westermolen13 aug 2017
Reageer op deze vraag/ opmerking
De bediening van de spoorbrug over de omval geschiedde ook vanuit Station Heerhugowaard
Han Lefering20 nov 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Deur op de voorgrond geeft toegang tot de stationshal. Daarachter het plaatskaartenkantoor. De openstaande deur is de toegangsdeur van het plaatskaartenkantoor annex post T. Door de deur ziet men het tableau van het AR beveiligingstoestel. Dit was een groot toestel, tableau met twee zijbeuken. toestel was groot van afmeting. De zijbeuk die zichtbaar is, bevat de beveiliging van het baanvak Heerhugowaard-Noord Scharwoude station, plus de bediening van het wissel/sein voor de lijn naar Noord Scharwoude dorp. Het middendeel is Hwd emplacement en de rechter zijbeuk de beveiliging Van Hwd tot het inrijsein van Alkmaar. Tevens bediening wissel/sein voor aftakking Bol. Het kwam vaak voor dat de trein van Amr naar Hn en de trein van Amr naar Hdr gelijktijdig vertrokken uit Amr naar Hwd. Uiteraard een via het linkerspoor. Er was een stop/door knop voor de ahob naast station Amrn en een grendelknop om toestemming te geven aan de brugwachter bij Bol. Later is ook de bediening van de brug overgebracht naar Hwd. Rechts naast de deur was het bedieningspaneel voor de overpadbomen naar het 2e perron. Tenslotte was er een blokkast voor het wisselen van schijven met de klassieke beveiliging van Obd.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1960

1964

1967
1968