of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Heemstede- Aerdenhout - afbeelding 28 station Heemstede- Aerdenhout

stationsgebouw I (1950)
Twee aparte gebouwtjes aan weerszijden van de spoorbaan gebouwd. Op het ene staat de naam Heemstede, op de andere Aerdenhout. In beide gebouwtjes zijn trappen naar beneden naar een tunneltje onder de spoorbaan voor voetgangers en fietsers.


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
3 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 8.7 gegeven.
Bron: Het Utrechts Archief
Catalogusnummer 161651
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Erik vt Hul1 apr 2010
Beste Webmaster, Zijn er nog meer foto's in deze serie? Ik meen mezelf te herkennen....."treintjes kijken" samen met een vriendinnetje.....De man die de foto's nam had een bril en een hoed op.....hij heeft verscheidene foto's genomen..... Later is er een hekwerk geplaatst en was de hobby afgelopen....In die tijd moesten er nog perronkaartjes gekocht worden.....Was hier al als zesjarige aan het kijken aan het eind van de oorlog..... Vr. groet, ERIK
Antwoord webmaster:
wat grappig dat je je nog zo precies weet te herinneren wie de foto's heeft genomen. Dat was toen natuurlijk niet zo gewoon als het nu is, met die kleine digitale cameraatjes. De foto heb ik van het Utrechts Archief geplukt. op de link eronder kom je op hun site. daar kun je wellicht nog meer foto's van heemstede vinden, maar of er meer in deze serie zijn denk ik niet. anders had ik ze ook wel op mijn site geplaatst (of er moet geen stationsgebouw op staan).

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1950

1956

1958