of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Goes - afbeelding 44 station Goes

stationsgebouw I (1868)
type: SS 4e klasse
Bestemd voor minder grote plaatsen. Rechthoekig en hoog gebouw. Het middendeel heeft een puntgevel en op de verdieping drie gekoppelde rondboogvensters. Gevels van straat- en perronzijde springen niet terug zoals bij vijfde klasse stations. Gootlijsten en windveren hebben een geschulpte rand. De drie vensters die zich op de verdieping in de perrongevel bevinden, zijn niet gekoppeld, doch over het middendeel verdeeld. De vensters en deuren zijn op dezelfd wijze versierd als bij stations van de vijfde klasse.

Vanwege copyright kunen de foto's van Dierdorp niet getoond worden.

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 5.4 gegeven.
Bron: via Floris Dierdorp
Deze foto is mij per fiets bezorgd door Floris Dierdorp, hij heeft hierop niet het auteursrecht. De foto is hier slechts op een zeer lage resolutie beschikbaar. Meent u het auteursrecht op deze foto te hebben en staat u publicatie niet toe, meld het, dan wordt de foto verwijderd.
Meer afbeeldingen van via Floris Dierdorp

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Frank Kouwenhoven18 jul 2011
Een unieke foto. d bouw van allerleid bijgebouwen in goes is in volle gang. het (gekozen?)jaartal is het jaar van oprichting van de NBDS (Noord Brabants Duitsche spoorwegmaatschappij) de tenderlok is één van de twee(in Nederland zeldzame) zadeltankloks die al bij de aanleg van de lijnen van de NBDS werd gebruikt. het lijkt er op dat de lok hier nog geen machinistenhuis heeft. Hierover vind ik in de literatuur niets terug.
Antwoord webmaster:
Nbds heeft hiet natuurlijk niets mee te maken. Dit jaartal is het jaar waarop goes in gebruik is genomen, dat leek mij het juiste jaartal, en inddaad het is derhalve een beetje een schatting. Het kan ook voor deopening genomen zijn.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1868