of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Goes - afbeelding 31 station Goes

stationsgebouw I (1920)
type: SS 4e klasse
Bestemd voor minder grote plaatsen. Rechthoekig en hoog gebouw. Het middendeel heeft een puntgevel en op de verdieping drie gekoppelde rondboogvensters. Gevels van straat- en perronzijde springen niet terug zoals bij vijfde klasse stations. Gootlijsten en windveren hebben een geschulpte rand. De drie vensters die zich op de verdieping in de perrongevel bevinden, zijn niet gekoppeld, doch over het middendeel verdeeld. De vensters en deuren zijn op dezelfd wijze versierd als bij stations van de vijfde klasse.


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 6.6 gegeven.

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Han Lefering27 nov 2009
De kop van de lantaarn is een model dat omstreeks 1920 is geplaatst, op foto 1 is een identiek model te zien. Op foto 50 , circa 1900 zie je het oude model. Men heeft alleen de koppen verwisseld. Dit nieuwe model gaslantaarn ontstak automatisch. In de lantaarn brandde een waakvlam. Door verhoging gasdruk gingen de kousjes gloeien. De foto moet van circa 1920 zijn.
Antwoord webmaster:
de foto lijkt ouder maar scherp opgelet qua lantaarns. ik heb het veranderd.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1920

1928