Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
stopplaats Drouwen - afbeelding 1 stopplaats Drouwen

stationsgebouw (1907)
type: NOLS haltegebouw
Het station is vrijwel identiek aan Vilsteren; de planken beschieting van de geveltoppen ontbreekt. De NOLS had haar gebouwen in eerste instantie (de lijn Zwolle- Ommen) wat te luxe uitgevoerd, dat is later teruggedraaid. Daarentegen is de lage aanbouw met planken beschoten, dan wel uitsluitend met houten wanden uitgevoerd; de gevel heeft een andere indeling van die van de aanbouw in Vilsteren.

krantenknipsel: Gerbrand van Boven

Station Drouwen in aanbouw. Bij de opening van de lijn had de NOLS niet voorzien in een stationsgebouwtje in Drouwen (bij Bronneger). Het verkeer viel echter zo mee dat besloten werd in 1907 toch een stationsgrbouw te plaatsen. Hier is men bezig de laatste hand te leggen aan onder andere het tegeltableau.

Omdat er in 1906 een laad en los spoor kwam, moest er ook een man het wissel bedienen, zodat kon worden voorkomen dat het wissel ook door derden omgelegd kon worden. Omdat hij er ook moest wonen heeft men besloten dit station te bouwen. Het is voor de 2e wereldoorlog al weer afgebroken.

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 5,5 gegeven.

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1907