of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Westerveld - afbeelding 31 station Westerveld

Wachtkamer (1931)
Citaat uit het spoor (1931):
De onoogelijke schuilplaats is verdwenen. En Westerveld beschikt thans over een gebouwtje dat bijna een station is, alleen ontbreekt de kaartverkoop er nog aa. Behalve de sanitaire inritingen is er alleen een ruime wachtkamer, ongeveer vier bij tien meter groot, met aan drie zijden rondgaande banken. Ook buiten is er overvloedige gelegenheid om te zitten. Het tochtportaal is gebruikt om de dienstregeling op te hangen. Van binnen is alles schoon metselwerk van gele frissche steen, die ook voor het buitenwerk is gebruik. Het beschuttende dak is met handvorm-leipannen gedekt. De vloer van het wachtverblijf is van geelbruin Zweedsche tegels. De groote spiegelruiten laten een overvloed van licht binnenkomen. Het verfwerk is zwart met blauw.

Afbeelding toegevoegd op 13 mrt 2012

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 bezoeker heeft deze afbeelding het cijfer 7 gegeven.
Deze afbeelding in hogere resulutie downloaden (1134 x 801).

Bron: E. Wolters
Meer afbeeldingen van E. Wolters

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

J.P.Peters22 jun 2015
Stijlvolle wachtkamer, in de jaren 60 nog geheel intact. Bij het invoeren van de nieuwe huisstijl van de NS eind jaren 60, gesloopt en vervangen door een geprefabriceerde ABRI (zie foto's 1970). Standaardisatie was kennelijk belangrijker dan behoud van erfgoed.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1931

1935