of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Driehuis - afbeelding 12 station Driehuis

stationsgebouw (1957)
Omdat de industriële activiteiten bij de monding van het Noordzeekanaal fors toenamen, werd een spoortunnel aangelegd onder het Noordzeekanaal: de Velsertunnel. Deze maakte de verlegging van het bestaande spoorwegtracé noodzakelijk, waardoor in Driehuis het oude haltegebouw moest worden vervangen. In Santpoort werd aan dezelfde lijn een geheel nieuwe halteplaats in gebruik genomen. Het haltegebouw Driehuis, vroeger Driehuis Zuid geheten, was een uniek gebouwtje met een heldere, functionele architectuur. Het bestond uit een horizontale doos waarvan de perronzijde bijna geheel in glas was uitgevoerd. Onderrand en dakrand benadrukten het horizontale lijnenspel. De strakke voorgevel werd bekroond door een zeer slank en hoog torentje met uurwerk.

aanleg van het perron

Afbeelding toegevoegd op 18 sep 2008

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 bezoeker heeft deze afbeelding het cijfer 6 gegeven.
Bron: Het Utrechts Archief
Catalogusnummer 166192
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1957