Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
halte Doetinchem West - afbeelding 4 halte Doetinchem West

stationsgebouw (1966)
type: Vierlingsbeek
standaardhaltegebouwtje betonskelet met vullling van stalen ramen en gele strengpersstenen


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
4 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 9 gegeven.
Bron: Het Utrechts Archief
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Fotonummer 150244
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Victor Lansink23 sep 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
De foto is gemaakt in maart 1966 en dat is absoluut zeker (waarschijnlijk 7 maart). In de maanden februari en maart 1966 heeft de NS-fotograaf alle stations tussen Zevenaar en Winterswijk van binnen en van buiten gefotografeerd. Op sommige interieurfoto's zijn zelfs kalenders te zien. De naamswijziging had al per 30-5-1965 plaatsgevonden, dus een jaar eerder dan jij meldt, Wichor (DO 1722).
Aiko21 sep 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
Weet je zeker dat deze foto uit 1966 komt. Als ik kijk op een andere foto uit 1956, zie ik voor het station een boom. Bij weer een andere foto uit 1970 zie ik dezelfde boom (te zien aan de vorm van de takken) een paar jaar ouder / groter. En het naambord is weer weg in 1970. Ik denk dat het jaartal van de foto uit 1956 is verwisseld met 1966. Goed, er zijn belangrijkere dingen in het leven dan dit, maar ik dacht ik gooi het eens op tafel.
Antwoord webmaster:
Als je zoiets dan op tafel gooit, gebruik dan niet zo'n 'noodadres'. je kunt gewoon aangeven dat je mailadres niet zichtbaar op de site komt, dan hoef je toch niet zo krampachtig te doen. en de foto is echt niet eerder dan 1966 gemaakt. hoe weet ik dat? heel makkelijk, de naam van het station was voor 1966 doetinchem wijnbergen. deze foto is waarschijnlijk gemaakt ter ere van de naamswijziging.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1965

1966