of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Den Haag Centraal - afbeelding 48 station Den Haag Centraal

stationsgebouw (1925)
hoog middengebouw met lage vleugels en twee grote hoge eindrisalieten. Bevat koninklijke wachtkamer

Vanwege copyright kunen de foto's van Dierdorp niet getoond worden.

Afbeelding toegevoegd op 6 jun 2008

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
22 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 7.6 gegeven.
Bron: via Floris Dierdorp
Deze foto is mij per fiets bezorgd door Floris Dierdorp, hij heeft hierop niet het auteursrecht. De foto is hier slechts op een zeer lage resolutie beschikbaar. Meent u het auteursrecht op deze foto te hebben en staat u publicatie niet toe, meld het, dan wordt de foto verwijderd.
Meer afbeeldingen van via Floris Dierdorp

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Gerard8 okt 2012
Den Haag SS in z'n gloriedagen. Aan het locnummer van de vertrekkende Jumbo NS 3779 te zien dateert de foto uit vermoedelijk 1925-27. Bij de NS die in 1921 werd opgericht, door samengaan van de 4 maatschappijen(HIJSM,SS,NBDS,NCS)kregen de jumbo's een 3 voor hun locnummer. De jumbo's kwamen in 1910 bij de SS in dienst onder de SS nummers 700-815 Rechts op de foto staan 2 n van de eerste types D trein rijtuigen van de SS. De seinen dateren waarschijnlijk nog uit de Staatsspoortijd, dit werd ook niet gelijk aangepast naar n systeem. Schitterende plaat uit de stoomtijd in de beginjaren van de Nederlandsche Spoorwegen. Den Haag SS werd in 1868 geopend door de Rhijnspoorweg(opgegaan in 1890 in SS)en is helaas in 1974-75 afgebroken en vervangen door betonkolos Den Haag Centraal.Wat kon Nederland toen nog mooi zijn.
Antwoord webmaster:
ik heb de datering aangepast. dank.
Han Lefering9 apr 2009
Aan de perronverlichting te zien stamt deze foto uit de eerste tien jaren van de 20e eeuw. Aan het sein op bordes is te zien dat Staatsspoor geheel of gedeeltelijk een elektrische beveiliging had. De zwarte kast aan de paal is de motor van het signaal. Rechts een wagenbak voor opslag.
Antwoord webmaster:
ok heb het aangepast.
Ruben24 jul 2008
Auteursrecht vervalt 70 jaar na het overlijden van de auteur. Ik denk dus dat deze foto vrij gepubliceerd mag worden.
Antwoord webmaster:
nou dat zou ik niet zo gemakkelijk zeggen. 70 jaar geleden is 1938... de foto is uit 1933, dan moet de fotograaf dus binnen 5 jaar nadat hij deze foto nam zijn overleden. die kans is toch niet direct heel groot. Bovendien: deze opmerking staat bij alle dierdorp foto's, niet alleen bij deze. Ik kan en wil hem niet alleen hier weghalen.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1920

1925