of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Den Dolder - afbeelding 20 station Den Dolder

stationsgebouw (1960)
eilandstation. Nieuwe stijl: de wanden bestaan grotendeels uit glas


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 9 gegeven.
Bron: Het Utrechts Archief
Catalogusnummer 125477
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Sjoerd Eeftens18 jun 2009
Weliswaar heeft Den Dolder op deze foto nog een klassieke beveiliging maar de stopseinlantaarn komt ook voor bij relaisbeveiligingen, thans vaak als scotch-lite bord. Hij was en is echter niet beweegbaar en dat hoefde ook niet want hij gaf gewoon aan waar stoppende treinen moesten stoppen, hier dus niet op of voorbij de wissel. De rangeerpaallantaarn of rouwbrief was wel beweegbaar en toonde een zwart kruis op een wit vlak, niet rangeren, of een witte rechthoek, rangeren toegestaan.
Han Lefering17 jun 2009
Op de foto een mechanische stopseinlantaarn. Bij deze stand van het sein dient een machinist rijdende op het middelste spoor voor het sein te stoppen. De veilige stand toont een wit verlichte rechthoek. Rechts de losweg en in de verte een bordes.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1960

1965

1966