Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
halte Dalerveen - afbeelding 2 halte Dalerveen

stationsgebouw (1930)
type: NOLS haltegebouw
Het station is vrijwel identiek aan Vilsteren; de planken beschieting van de geveltoppen ontbreekt. De NOLS had haar gebouwen in eerste instantie (de lijn Zwolle- Ommen) wat te luxe uitgevoerd, dat is later teruggedraaid. Daarentegen is de lage aanbouw met planken beschoten, dan wel uitsluitend met houten wanden uitgevoerd; de gevel heeft een andere indeling van die van de aanbouw in Vilsteren.


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
9 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 5,6 gegeven.

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Jan-Jaap Been20 mei 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Mijn overgrootvader , toen haltechef op dit station, Jan Been staat in de achterste groep, tweede van links, met naast hem zijn vrouw, Maria Grada Jansen. Mijn opa, Jacob Been zit links op de voorgrond met het witte overhemd. Ik schat dat mijn opa hier een jaar of 15 is, dus is deze foto rond 1908 gemaakt. Voor verdere info omtrent de carriere van mijn overgrootvader zie station Mook-Middelaar.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1930