Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
halte Dalerveen - afbeelding 1 halte Dalerveen

stationsgebouw (1918)
type: NOLS haltegebouw
Het station is vrijwel identiek aan Vilsteren; de planken beschieting van de geveltoppen ontbreekt. De NOLS had haar gebouwen in eerste instantie (de lijn Zwolle- Ommen) wat te luxe uitgevoerd, dat is later teruggedraaid. Daarentegen is de lage aanbouw met planken beschoten, dan wel uitsluitend met houten wanden uitgevoerd; de gevel heeft een andere indeling van die van de aanbouw in Vilsteren.

Perronzijde van station Dalerveen. Personeelleden zijn te zien poserend voor het stationsgebouw. Opvallend is het grote aantal peroneelsleden voor zo'n klein en onbetekenend stationnetje. Hoewel, de veldwachter (uiterst rechts) staat er ook op dus het kan zijn dat er meer mensen tussen geslopen zijn die er eigenlijk niet tussen horen.

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
7 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 4,7 gegeven.

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Rensje PLantinga3 feb 2019
Reageer op deze vraag/ opmerking
Bij de foto van het personeel: Van links naar recht: Ten Brummelhuis(haltechef), Willem Vink, Willem Brand, Gerrit Boer, Willem Kiers, ploegbaas Evenhuis en een onbekende. (info bron: Onderzoek naar station Dalerveen in het kader van een boek over de geschiedenis van Dalerveen)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1918