Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Castricum - afbeelding 6 station Castricum

stationsgebouw I (1960)
type: SS 5e klasse
Hoog middendeel met puntgevel, met aan weerszijden een korte evenhoge vleugel die aan de straatzijde iets, en aan de perronzijde sterk terug springt. Langs de bovenzijde van de puntgevels is bij sommige stations een bakstene sierrand aangebracht. De gootlijsten en windveren hebben een geschulpte rand. Als dakbedekking wordt in de regel zink gebruikt, maar ook pannen komen voor. De verdieping heeft onder andere twee gekoppelde rondboogvensters. De vensters en deuren hebben een kleine, maar vermeldenswaardige versiering: de plaatsen waar een horizontale en een verticale glasroede elkaar kruisen zijn versierd met een soort rozet. Tegen de zijden en in de hoeken zijn halve, resp. kwartronde rozetten aangebracht.


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 bezoeker heeft deze afbeelding het cijfer 10 gegeven.
Bron: Werkgroep Oud-Castricum
Meer afbeeldingen van Werkgroep Oud-Castricum

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Han Lefering9 nov 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Hier wordt bedoeld Henk Zegwaard een stationsassistent te Cas. Bijnaam rooie Henk. Henk had geregeld ongenoegen met zijn vrouw Toos. Hij had een verhouding met de huishoudster van de pastoor. Als er weer problemen waren dan kwam het hele spul bij de chef. Hij was eens zo kwaad dat hij door de buitendeur van post T stapte.
Antwoord webmaster:
Han, je weet ook alles uit die omgeving!
HA Miedema8 nov 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
zo zag het er uit, vlak voor het werd veranderd in dat lelijke ding, wat het later is geworden heel soms kwm ik met mijn pa naar castricum, ikweet dat hij dan vaak even een kort praatje maakte , met een oude kennis van hem ( een NS medewerker), die hij kende van school, (OBS Bakkum) nu iets van de amateur schilders,mijn moeder , wilde dan liever door lopen, en noemde die man ''DIE ZEGWAARD ook""
Antwoord webmaster:
ja ik vind het ook geen verbetering, maar ja...
Han Lefering3 nov 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Geheel rechts met vlag het VVV-kantoortje. Daarnaast gebouw voor opslag en toiletten en tenslotte de overkapping van de tunneltrap.
Han Lefering3 nov 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Geheel rechts met vlag het VVV-kantoortje. Daarnaast gebouw voor opslag en toiletten.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1960


1967


1969