of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Breukelen - afbeelding 18 station Breukelen

stationsgebouw I (1967)
laag middendeel en twee eindgebouwen van anderhalve verdieping haaks op het middendeel


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 bezoeker heeft deze afbeelding het cijfer 5 gegeven.
Bron: Het Utrechts Archief
Catalogusnummer 150199
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Han Lefering1 mrt 2009
Het is inderdaad geen dwergsein 1946. Je kunt die zien bij Den Bosch. Weet iemand wat voor een bedieningstoestel Breukelen had. De wissels waren mechanisch.
Sjoerd Eeftens28 feb 2009
In tegenstelling tot wat Han zegt, is dit een drieaspectendwergsein van het stelsel 1955, dus zonder kleurwisselaar. Het diende slechts om treinen die over verkeerd spoor naar Breukelen waren gekomen te doen stoppen op spoor 2. Anders zouden deze zonder stoppen naar Nieuwersluis mogen doorrijden. Het kon alleen rood tonen omdat Breukelen geen rijweg over verkeerd spoor kon instellen naar Nieuwersluis. Dit verkeerdspoorrijden kon hier alleen met een VS-lastgeving die de treindienstleider aan de machinist gaf.
Han Lefering27 feb 2009
Op de foto onderaan een dwergsein van het lichtseinstelsel 1946. Slechts een lamp, twee andere lamphouders zijn dichtgemaakt. Sein werkte met een kleurenwisselaar.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1960

1967