of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
halte Bosch en Duin - afbeelding 10 halte Bosch en Duin

Kiosk (1930)
Er was een kiosk, die bij de halte stond. Deze stond eerst bij de tramhalte op het Rond in Zeist. Na sluiting van de halte Bosch en Duin in 1941 is deze verkocht en verplaatst. Hij stond toen nog jaren in een tuin aan de Duinweg als woning.


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 8 gegeven.
Bron: Het Utrechts Archief
Catalogusnummer 162658
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

R.ter Beek10 jan 2016
De halte Bosch en Duin kan ik mij nog heel goed herinneren.In de wintertijd 1944-1945 zat ik als kind in het kinderhuis "De Schakel" in Bosch en Duin.Met de verzorgsters gingen we vaak wandelen en ook kijken naar de overweg van de halte waar vaak Duitse treinen passeerden.Het was de tijd van de hongerwinter.Weinig voedsel weinig of geen verwarming en tot overmaat van ramp kreeg ik bevroren tenen.In Bosch en Duin was ook het hoofdkwartier van de gehate Gestapo.IN maart 1945 werd zowel het hoofdkwartier als de halte vernield door een bombardement.Veel is er vernield in de omgeving.Het kinderhuis was zwaar beschadigd,er was geen pan meer op het dak en geen raam meer heel.Een paar verzorgers waren in paniek het bos ingevlucht,maar kwamen gelukkig weer terug naar het kinderhuis.Het gebouw was niet meer bewoonbaar.Mijn moeder kwam mij halen en we moesten lopend terug naar Utrecht,onze woonplaats.Mijn voeten werden behandeld in het Wilhelminakinderziekenhuis aan de Nieuwe Gracht.Eenmaal thuis mocht ik uitzieken en weer op verhaal komen van de opgelopen ellende.Jaren later ben ik nog eens terug gegaan naar Bosch en Duin ,maar de gebeurtenissen in die hongerwinter zal ik nooit vergeten.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1930