of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
stopplaats Blauwkapel - afbeelding 1 stopplaats Blauwkapel

1913

foto met versieringen ter gelegenheid van 50 jaar NCS.

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 4.2 gegeven.
Bron: Fred Meijer
Meer afbeeldingen van Fred Meijer

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Sjoerd Eeftens16 okt 2008
Kees Kooij heeft gelijk: dit is de NCS-halte Blauwkapel aan de oostzijde van Kruispunt Blauwkapel. Hier was wachtpost 7. De overweg was en is bij km 4.512. De foto geeft zicht naar het oosten. De halte bestond officieel van 1895 tot 1938. Er is noch van voor, noch van na 1921 een officiƫle afkorting bekend. Perrons linksvoor en rechtsachter de overweg. Rechtsvoor buiten beeld woning 7. Later heette dit punt Blo, Blauwkapel Oost Aansluiting. Er bestond ook een halte met de naam Blauwkapel aan de HSM lijn, zie aldaar. Data volgens dienstorders uit de collectie van Van de Meene.
Antwoord webmaster:
ik zet de opmerkingen er nu gewoon even bij, ga er op een later tijdstip even goed naar kijken wat ik nu precies moet aanpassen aan mijn site. (ok kun jij het me even kort samenvatten?)
kees kooij16 okt 2008
De naam Hilversumscheweg kan ik niet plaatsen. De halte Blauwkapel van de NCS lag ten oosten van het kruispunt aan de Blauwkapelscheweg. Als de foto een afbeelding is van deze halte, dan zijn de afbuigende sporen op de voorgrond de verbindingssporen naar Utrecht Maliebaan
Antwoord webmaster:
Ik heb deze naam van Tjalling Halbertsma doorgekregen. Hij heeft voor mij een overzicht gemaakt van de naamsveranderingen die in het verleden aan Nederlandse stations hebben plaatsgevonden. Hij heeft daarbij gebruik gemaakt van zijn verzameling oude dienstregelingen.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.
19130 (1)

1913