of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Bergen op Zoom - afbeelding 18 station Bergen op Zoom

stationsgebouw I (1867)

Vanwege copyright kunen de foto's van Dierdorp niet getoond worden.

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
30 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 7.1 gegeven.
Bron: via Floris Dierdorp
Deze foto is mij per fiets bezorgd door Floris Dierdorp, hij heeft hierop niet het auteursrecht. De foto is hier slechts op een zeer lage resolutie beschikbaar. Meent u het auteursrecht op deze foto te hebben en staat u publicatie niet toe, meld het, dan wordt de foto verwijderd.
Meer afbeeldingen van via Floris Dierdorp

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Victor15 apr 2008
Jawel, dit is wel Bergen op Zoom. Vergelijk foto 9 (deze is overigens van na 1914); het middendeel is hier nog in de oorspronkelijke vorm, maar de hoge aanbouwen zijn al wel toegevoegd. Later is het middendeel sterk gewijzigd. Zie ook Romers blz. 61; daar staat een tekening van het oorspronkelijke Bergen op Zoom die geheel overeenkomt met deze foto, op de schoorstenen na.
Antwoord webmaster:
ok dank je wel, het kwam mij ook al bekend voor.
D. Bal12 apr 2008
Dit is waarschijnlijk niet het station van Bergen op Zoom. De verhoudingen van het gebouw t.o.v. de foto's uit 1900 en later stroken geheel niet. De 2 topgevels uit 1867 staan veel dichter bij elkaar en ook de gevelindeling is heel anders. Het lijkt me niet geloofwaardig dat een gebouw in 33 jaar zo'n metamofose heeft ondergaan, of het gebouw uit 1867 moet gesloopt zijn, waarvoor het gebouw uit 1900 in de plaats is gekomen. Ook de begroeing op de voorgrond kan volgens mij niet, gezien de bebouwing die daar al stond. Kunt u dit nagaan. Complimenten voor de mooie site. Groeten, Dingeman Bal
Antwoord webmaster:
maar welk station is het dan wel? misschien is er iemand anders die het weet.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1867