of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Barneveld Noord - afbeelding 1 station Barneveld Noord

abri (1960)
houten wachthuisje


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 7.2 gegeven.
Bron: Van oude lijntjes - treintjes - de dingen die voorbijgaan
Oege Kleijne
Met heel veel beeld, (nog) geen geluid en vooral veel sfeer. En dat alles om oude spoor- en tramlijnen aan de vergetelheid te ontrukken. Van het Dokkumer Lokaaltje tot en met de meest oorspronkelijke Duitse Nebenbahnen. Treed binnen in de wereld van de spoor- en een beetje (stoom)tramweg-nostalgie.
Meer afbeeldingen van Van oude lijntjes - treintjes - de dingen die voorbijgaan

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

E. van Middendorp27 sep 2007
Goedendag, Ik zag in de wikipedia een foto van het station Barneveld-Voorthuizen het huidige station Barneveld -noord. De foto met het oude houten wachthuisje. Met een link naar deze site als bron. Hierbij staat 1950, maar op die foto zie ik helemaal links het schuurtje en een stuk van het huis waar ik 25 jaar heb gewoond Dit huis heeft er gestaan van 1960 tot eind 1989 en is toen weer afgebroken. Nu zou de trap die uit de slurf van het Transferium komt dwars door het huis gaan. De bomen die er nog staan zijn geplant door mijn vader E.H. van Middendorp die zijn hele werkzame leven bij de NS. heeft gewerkt. Het adres was toen Spoorlijnpad 1, er stonden ooit nog meer spoorhuizen in de buurt. Het houten wachthuisje heeft er tot ongeveer 1980 gestaan. Maar 1950 klopt echt niet.
Antwoord webmaster:
ik heb het jaartal veranderd.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1960

1966