of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Baarn - afbeelding 70 station Baarn

stationsgebouw (1982)
sterk afwijkend station. Bijna een chalĂȘt door de houten versieringen. Heeft een koninklijke wachtkamer. Als unicum in Nederland voorzien van een buitentrap.

loket

Afbeelding toegevoegd op 25 sep 2008

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Je bent de eerste bezoeker die deze afbeelding een waardering geeft.
Bron: Het Utrechts Archief
Catalogusnummer 152397
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Han Lefering22 nov 2008
De stationshal met twee loketten. Het derde loket heeft geen verkoopapparatuur. Duidelijk zijn de enorme beeldschermen te zien van de computer voor de plaatskaartenverkoop (Triumph Adler). Bij NS genaamd TA 1069. De TA was de opvolger , eind zeventiger jaren van het NCR-kasregister en betekende het einde van de afgifte van kartonnen kaartjes (systeem Edmonson). Iedere TA had een enorme zwarte floppykast. Daar gingen twee enorme grote floppy's in. Een waarop de verkoop werd geregistreerd en een waarop de afgifte gegevens stonden.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1982