of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Arkel - afbeelding 23 station Arkel

stationsgebouw (1981)
Een laag gebouw met woning. Van de perronzijde gezien zat de woning (56,8 m2) links. Deze bestond uit een huiskamer, een keuken, een slaapkamer en een portaal. Rechts was de wachtkamer (57,6 m2). Daartussen bevond zich aan de perronzijde het kantoor van de stationschef, met deuren naar alle vier zijden (wachtkamer, woning, vestibule en straat) en daarachter een vestibule naar de straatzijde. De zolder had geen duidelijke functie.


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 9 gegeven.
Bron: Het Utrechts Archief
Catalogusnummer 25393
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

H.L.de Kok6 nov 2017
volgens mij is de nieuwe beveiliging van 1981,hier is de oude nog te zien(armsein)
H.L.de kok21 aug 2010
Deze foto is denk ik van ongeveer 1977.Ik heb 25 jaar op het station gewoond en de tv antenne aan de schoorsteen heb ik er nog opgezet.De zolder en de ruimte boven het stationskantoor(dwarse dak)behoorde bij het woonhuis.
Antwoord webmaster:
nee hoor, van 15 februari 1982. waarom denk je dat het 1977 moet zijn? heb je misschien nog foto┬┤s van het stationsgebouw die op mijn site geplaatst zouden kunnen worden?

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1980

1981

1982

1989