Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Amsterdam Westerdok - afbeelding 2 station Amsterdam Westerdok

stationsgebouw (1890)
Overwegend uit hout gebouwd. Een hoog middendeel met begane grond, twee verdiepingen en een zolder, met aan weerszijden een lage vleugel. Aan beide kanten een eindgebouw dat 1 1/2 verdieping hoog is.

Een zijde van het station met trein en water op de voorgrond.

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
10 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 4,8 gegeven.

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Stakha12 mrt 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Toch nog een aanvulling op de opmerking van Sjoerd Eeftens: *"personenstation Westerdok lag op het Westerdokseiland" = WESTELIJK STATIONSEILAND *"inmiddels volgebouwde opstelterrein Westerdoksdijk" = WESTERDOKSEILAND "dubbelsporige, nog aanwezige, openstaande draaibrug" = 'Cafe-Restaurant "Open"'
Marco28 jun 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Waar zouden we zijn zonder... Sjoerd!
Antwoord webmaster:
inderdaad, hij heeft al veel heel nuttige opmerkingen geplaatst en houdt de anderen ook goed in de gaten. Hulde!
Sjoerd Eeftens27 jun 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Martin Post verwart twee emplacementen met elkaar. Het personenstation Westerdok lag op het Westerdokseiland, later het opstelterrein Westerdokseiland, pal ten westen van het CS. Het door Martin beschreven inmiddels volgebouwde opstelterrein Westerdoksdijk lag ten noordwesten van CS, bereikbaar over een dubbelsporige, nog aanwezige, openstaande draaibrug.
Antwoord webmaster:
ok dank je wel. inderdaad zijn die overeenkomende namen wat verschillend. Mijn site beschrijft alleen het personenvervoer, en gaat dus niet over dat laatste. Dank voor je toelichting.
Martin Post27 jun 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Bij deze even een aanvulling en update van het bericht van Gilbert Olah bij de foto’s van het Amsterdam Westerdok. Het is nu juni 2008 en zo goed als alles wat aan spoorwegen deed denken is afgebroken en verwijderd. Op de plaats zijn inmiddels appartementen verschenen. De genoemde brug staat er echter nog in halfopen toestand. Er is een opbouw op verschenen, en het lijkt erop of het een kantoortje is geworden of zo.
Gilbert Olah10 mrt 2005
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het tijdelike station Amsterdam Westerdok straalde veel karakter uit,de huidige situatie is uitgeblust,de Haarlemmer spoorbrug staat al jaren op een stand(open)en de rails aan de kant van de Westerdoksdijk is tamelijk incompleet geworden,na een stuk onderbroken rails loopt er nog een laatste stukje naar de oude graansilo,jammer genoeg vergeven van het onkruid.Ook dit laatste beetje herinnering zal zeer binnenkort ook opgehaald worden,want er schijnen plannen te zijn voor een nieuw bedrijven terrein.p.s.De orginele tekeningen kunnen besteld worden op sporenplan.nl

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1890