of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Amsterdam Centraal - afbeelding 138 station Amsterdam Centraal

stationsgebouw (1957)
middenrisaliet en twee vleugels met einden die niet-identiek zijn, rechtervleugel bevat koninklijke wachtkamer. Aan weerszijden een laag eindgebouw dat doordat zij naar achter zijn geplatst vallen zij niet op

Afbeelding toegevoegd op 14 okt 2008

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Je bent de eerste bezoeker die deze afbeelding een waardering geeft.
Bron: Het Utrechts Archief
Catalogusnummer 150056
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Han Lefering11 jan 2009
Tramstel 481 op lijn 2. De 481 was gebouwd in 1914 als bijwagen. Is later omgebouwd tot motorwagen. De motorwagen had een houten opbouw. Voor het dienst doen op de Leidsestraatlijnen 1 en 2 waren de koppelingen ingekort zodat er op de Leidsestraatbruggen twee stellen konden staan. De straat is enkelspoor. In het linker kastje op het dak de lijnkleurglaasjes. Iedere tramlijn heeft zijn eigen lijnkleur. Lijn 2 heeft diagonaal geel/rood als teken dat deze lijn door de Leidsestraat rijdt. De wagens waren niet verwarmd en de bestuurder deed staand zijn werk. Er was wel een zadel waar hij op kon zitten.De ruitenwisser moest met de hand bediend worden. Het remvermogen was ook niet bijzonder. Bij aanrijdingen gebeurde het wel dat de hele voorkant inclusief de controller op straat lag. De wagens zijn afgevoerd in 1958.
Antwoord webmaster:
ok leuk om te weten, hoewel mijn site over het stationsgebouw op de achtergrond gaat.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1950

1955

1957

1958