of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Amsterdam Centraal - afbeelding 133 station Amsterdam Centraal

stationsgebouw (1955)
middenrisaliet en twee vleugels met einden die niet-identiek zijn, rechtervleugel bevat koninklijke wachtkamer. Aan weerszijden een laag eindgebouw dat doordat zij naar achter zijn geplatst vallen zij niet op

loket

Afbeelding toegevoegd op 14 okt 2008

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Je bent de eerste bezoeker die deze afbeelding een waardering geeft.
Bron: Het Utrechts Archief
Catalogusnummer 152373
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Han Lefering30 mei 2009
Onder de kantoren loopt een gang die de kantoren met elkaar verbindt. In deze gang bevinden zich dienstruimtes. Uiteraard zonder ramen. Met de invoering van de Maximum Service formule is binnenland verhuist naar het kantoor Int en Int verhuist naar het eerste perron.
Han Lefering11 jan 2009
De centrale hal met plaatskaartenkantoren. Later is het kantoor binnenland verhuist naar de ruimte rechts van de centrale hal en het kantoor buitenland naar links van de hal. Onder de tekst "Naar de treinen" is te zien dat er nog ingangscontrole was. Boven de pkt's NS-kantoren.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1950

1955

1957

1958