Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Alkmaar - afbeelding 14 station Alkmaar

1988

achteruitgang

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 bezoeker heeft deze afbeelding het cijfer 10 gegeven.
Bron: Collectie Wichor Bramer
Uit de persoonlijke verzameling van de webmaster van deze site.
Meer afbeeldingen van Collectie Wichor Bramer

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Han Lefering20 nov 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het is sein FB3 langs spoor IIIb. Er staat een foto van dit sein in Odr,150 jaar op de rails, 1989. Artikel: "Een dag op station Alkmaar in 1949.
Han Lefering17 nov 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
De sporen op de voorgrond zijn van de losweg. De losweg is parkeerterrein geworden. De foto is van voor 1980 want het derde perron is nog niet gebouwd. De klassieke beveiliging in Alkmaar telde vier perronseinpalen. Deze palen dekten aan weerskanten de kruiswissels tussen spoor 1 en 2 en tussen spoor 3 en 4. De afgebeelde paal staat voor het kruiswissel tussen spoor 3 en 4 aan de zijde Castricum. De paal toont het seinbeeld stop. Het blad is niet zichtbaar. De kruiswissels en de palen werden getrokken door de seinhuiswachter post T. Post T op het 2e perron is zichtbaar tussen de twee treinstellen.
Sjoerd Eeftens16 nov 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Een perronseinpaal nabij de voormalige losplaats ten westen van het opstelterrein? Dat lijkt mij niet. Wat het wel is weet ik niet, maar die perronseinpalen stonden nabij de perrons bij de kruiswissels. Beter is hier uit te gaan van het bouwjaar van de tunnel!
Han Lefering16 nov 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Uitgang Kruseman van Eltenweg. Ik zie een perronseinpaal (klap)van de klassieke beveiliging. Dan is de afbeelding van voor 1980.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1986

1988