Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Aalten - afbeelding 10 station Aalten

stationsgebouw (1950)
type: GOLS- groot
Rechthoekig hoog gebouw, met een puntgevel aan de straat- en perronzijde. Op de begane grond een plaatskaartenbureau, goederenbergplaats, vestibule met loket en wachtkamer. Op de bovenverdieping was een woning voor de stationschef. In sommige grotere plaatsen was de goederenbergplaats vervangen door een wachtkamer 2e klasse en een aangebouwde goederenloods. De stations zijn gedekt met pannen in twee kleuren, rood en blauw, gelegd in een patroon.


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 7,2 gegeven.

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Han Lefering4 mei 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Indien het station onbemand (tegenwoordig onbemenst)dan werd de handelinrichting afgesloten door middel van een horizontaal geplaatste ijzeren stang met daaraan een hangslot.
Micha de Vries27 feb 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dit is Johan Hendrik Prins. (Aalten, 21 juli 1893 - Aalten, 5 september 1985, spoorwegbeambte) Deze foto toont Johan Hendrik in de jaren na de oorlog bij de bediening van de wissels op het station.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1950

1959